Spitalizare

Radiologie Intervențională


Radiologie Intervențională

Radiologia Intervențională este o ramură medicală ce asigură proceduri chirurgicale minime sub îndrumare imagistică, mai exact fără a se apela la intervenția chirurgicală clasică.

Radiologia Intervențională are la bază diagnosticarea și un tratament minim-invaziv pentru diverse afecțiuni, vasculare și non-vasculare din sfere medicale precum: neurologie; ginecologie; urologie; oncologie.

AVANTAJELE OFERITE DE RADIOLOGIA INTERVENȚIONALĂ

Radiologia intervențională poate înlocui cu succes anumite proceduri chirurgicale.

Implicit, această ramură medicală oferă AVANTAJE certe:
– Evitarea durerilor de lungă durată
– Evitarea inciziilor complexe și desigur a diverse riscuri ale operațiilor clasice
– Perioadă scurtă de spitalizare
– Cicatrici minime
– Anestezia locală
– Recuperarea rapidă după intervenție, etc.

CÂTEVA PROCEDURI COMUNE ÎN RADIOLOGIA INTERVENȚIONALĂ

• Embolizare fibrom uterin, o alternativă pentru operația de histerectomie, care contribuie la tratarea infertilității și sporește considerabil șansele femeilor care își doresc copii.
• Embolizare adenom de prostată sau varicocel este același tip de procedură, aplicabilă bărbaților.
• Histerosalpingografia este o procedură imagistică prin intermediul căreia se examinează cavitatea uterină și trompele uterine, sporind de asemenea șansele de apariție a unei sarcini la femei. Prin intermediul procedurii se va evalua permeabilitatea trompelor uterine ( adică dacă acestea sunt blocate sau sunt libere). Tot prin intermediul acestei proceduri se va verifica succesul procedurii de ligatură a trompelor.
• Chemoembolizarea hepatică este o procedură de radiologie intervențională prin care sunt tratate tumorile hepatice primare (cancerul hepatic) sau secundare (metastaze) inoperabile.
• Arteriografia periferică oferă posibilitatea verificării cu precizie a condiției arterelor membrelor inferioare (artera iliacă, artera femuro-poplitee sau artera gambei). Astfel se pot depista îngustări (stenoze), dacă acestea există, care pot diminua sau chiar opri fluxul de sânge determinând afecțiuni foarte grave.

DR. LUCIAN MĂRGINEAN, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală cu competență în Radiologie Intervențională își desfășoară activitatea și în cadrul Centrului Medical Nova Vita, realizând o serie de intervenții pentru o mare varietate de afecțiuni cum ar fi și cele mai sus menționate: fibrom uterin, varicocel, tumori cu diverse localizări.

În cadrul compartimentului de Radiologie Intervențională al Nova Vita (singurul centru medical privat în care dl. Dr. Mărginean Lucian consultă și realizează intervenții medicale) se efectuează de asemenea o serie variată de embolizări de: arteră uterină, arteră gastrică, arteră renală, chemoembolizare hepatică, embolizare cerebrală, embolizare prostatică și alte diferite proceduri: arteriografie periferică, flebografie, histerosalpingografie.

Dotările cu un angiograf performant, materiale din cele mai noi și complexe, întregite de o echipă de cadre medicale bine pregătite în țară și în străinătate, fac posibilă aplicarea și dezvoltarea radiologiei intervenționale în centrul nostru medical de referință pe plan național.

Pentru detalii și programări la dl. Dr. Mărginean Lucian ne puteți contacta la numărul de telefon: 0745357671, prin mesaj privat sau pe www.nova-vita.ro


Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Birou Informații Specialități Medicale:

Birou Informații Laborator:

Birou Informații Imagistica:

Birou Informații Specialitati Chirurgicale: