În contextul epidemiologic actual, la Centrul Medical Nova Vita respectăm cu strictețe măsurile de siguranță impuse, pentru ca dvs. să beneficiați în continuare de servicii medicale excelente, în condiții de MAXIMĂ SIGURANȚĂ.

Sănătatea pacienților noștri și a cadrelor noastre medicale reprezintă în continuare o prioritate pentru noi, astfel ne vom continua activitatea urmărind dinamica evoluției situației epidemiologice actuale și desigur, adaptând constant măsurile de siguranță impuse.

MĂSURI DE PREVENIRE, PROTECȚIE ȘI SIGURANȚĂ ÎN CADRUL CENTRULUI MEDICAL NOVA VITA

Realizăm primul triaj al pacienților telefonic, prin intermediul unui chestionar format din 5 întrebări cu scopul de a evalua riscul de îmbolnăvire cu Covid-19. Pacienții sunt așadar contactați înainte de a se prezenta la Centrul medical pentru investigații. Li se adresează telefonic o serie de întrebări care ne ajută să apreciem starea de sănătate a acestora, precum și să decidem dacă pacientul poate fi programat sau dacă e cazul să îl îndrumăm să contacteze alte instituții competente (DSP, număr de urgență 112).

Pentru siguranța pacienților și a cadrelor medicale deopotrivă, am instituit zona de triaj epidemiologic la central medical, în afara incintei spitalului. Astfel, fiecare pacient care se prezintă la Centrul nostru medical va trece mai întâi prin zona de triaj, unde i se va măsura temperatura, se va dezinfecta pe mâini va semna chestionarul completat telefonic anterior și abia apoi se va prezenta pentru investigații medicale în spital.

În zona de triaj și în incinta spitalului am instituit o serie de marcaje care să îndrume pacienții să păstreze distanța de siguranță de minim 1,5 m între persoane.

Purtarea măștilor de protecție este obligatorie atât pentru pacienți cât și pentru angajați.

Personalul nostru medical are la dispoziție echipamente de protecție de unică folosință (mască, mănuși de protecție, vizier, halat de protecție).

Pacienții sunt rugați să nu se prezinte la Centrul medical fără a purta mască și mănuși de protecție, iar cei care nu dispun de acestea sunt rugați să le procure de la farmacie.

Acordăm de asemenea o importanță deosebită dezinfectării mâinilor și a suprafețelor. Astfel, în incinta spitalului a fost suplimentat numărul de dispensere cu soluții dezinfectante, disponibile atât angajaților cât și pacienților. Dispunem de asemenea de echipamentele necesare pentru realizarea dezinfectării suprafețelor.

Încurajăm în mod constant personalul medical și non-medical asupra măsurilor de protecție impuse.

Pacienții sunt rugați să nu se prezinte la Centrul medical fără a avea o programare în prealabil.

În cazul în care ajung la Centrul medical mai repede decât sunt programați, pacienții sunt îndrumați să aștepte afară, până la ora programării sau, în cazul în care un alt pacient se află deja în cabinetul medical, până când acesta părăsește incinta.

Un alt aspect important este acela ca și pacienții să nu se prezinte la programări cu însoțitor, decât dacă este absolut necesar.

PROCEDURILE DE SIGURANȚĂ ÎN AMBULATOR

Pacienții care se prezintă la Centrul nostru medical pentru investigații în ambulator vor fi contactați telefonic înainte de a se prezenta fizic pentru programare, fiind rugați să răspundă unor întrebări cuprinse într-un chestionar, cu scopul de a evalua riscul de îmbolnăvire cu Covid-19.

În funcție de răspunsul oferit, pacientul este programat sau este îndrumat spre alte instituții competente (DSP, serviciul de urgență 112).

Fiecare pacient care se prezintă la Centrul nostru medical va trece mai întâi prin zona de triaj, unde i se va măsura temperatura, se va dezinfecta pe mâini va semna chestionarul completat telefonic anterior și abia apoi se va prezenta pentru investigații medicale în spital.

În zona de triaj am instituit o serie de marcaje care să îndrume pacienții să păstreze distanța de siguranță de minim 1,5 m între persoane.

Purtarea măștilor de protecție este obligatorie atât pentru pacienți cât și pentru angajați.

Pacienții sunt rugați să nu se prezinte la centrul medical fără a avea o programare în prealabil.

În cazul în care ajung la Centrul medical mai repede decât sunt programați (deși insistăm  să respecte ora programării), pacienții sunt îndrumați să aștepte afară, până la ora programării sau, în cazul în care un alt pacient se află deja în cabinetul medical, până când acesta părăsește incinta.

Pacienții sunt rugați să nu se prezinte la Centrul medical fără a avea o programare în prealabil.

În cazul în care pacienții vin însoțiți, însoțitorii acestora sunt rugați să aștepte afară.

PROCEDURILE DE SIGURANȚĂ ÎN SPITALIZARE

Pacienții care se prezintă la spital pentru internare vor trece de asemenea prin zona de triaj epidemiologic, unde li se va măsura temperatura, se vor dezinfecta pe mâini, vor semna chestionarul completat telefonic anterior și apoi vor fi îndrumați către Laboratorul de Analize Medicale.

Pacientului i se va recolta proba pentru realizarea testării COVID-19. Fiecare pacient care a trecut prin zona de triaj, a semnat chestionarul și a fost validat, se va prezenta la Laboratorul de analize medicale pentru prelevarea probelor în vederea testării pentru Covid 19: testele rapide cu prelevare sânge din deget (determinare de Atc) și de la nivel nazofariangian (determinare de Ag), respectiv prelevare de la nivel nazofaringian pentru determinare prin metoda PCR. Prelevarea probelor se va efectua în laboratorul de analize medicale în cabinetul de microbiologie nr. 2, între orele 7.00-10.00.

Pacienții care NU au testarea prin metoda PCR, vor fi testați prin toate metodele în cadrul laboratorului nostru. Pentru primul test rapid se prelevează sânge din deget pentru determinare de anticorpi. Pentru al doilea test rapid se prelevează cu ajutorul unui tampon de la nivel nazofaringian. Proba pentru testarea prin metoda PCR, se prelevează din nazofaringe.

Pacienții care AU testarea prin metoda PCR (se acceptă ca pacientul să aibă o astfel de testare într-un laborator acreditat, dar nu mai veche de patru zile-la recomandarea medicului curant), vor fi testați în cadrul laboratorului nostru doar pentru testele rapide.

Pentru testele rapide, rezultatele finale vor fi obținute în aceeași zi între orele 10-11.

Pentru testarea prin metoda PCR, rezultatele finale vor fi trimise printr-un email oficial laboratorului nostru, în după-masa zilei în care s-au făcut recoltările, permițând ulterior în luarea decizilor de spitalizare a pacientului testat.

În situația unor rezultate pozitive, pacientul nu este eligibil pentru internare, aceste rezultate fiind raportate conform unui circuit informațional către Instituțiile care urmăresc evidența infecțiilor cu Covid 19.

Pacientul care are domiciliul pe raza orașului Tg. Mureș va fi în așteptare (la domiciliu) cel puțin 24 de ore până la obținerea rezultatelor. Va fi anunțat de către medicul curant că în acest interval de timp să nu intre în contact cu persoane care ar putea fi cu risc de infecție cu Covid 19. În caz de teste negative va fi chemat a doua zi pentru internare, solicită copia testării de la recepție și se prezintă la birou internări.

Pacientul care solicită internarea și vine de la distanță (din afara județului), după testare va fi îndrumat sa se cazeze in oras până la obținerea rezultatelor testării COVID 19.

Circuitul pacienților în cazul spitalizărilor va fi: zonă de triaj, apoi testare în laborator, apoi se vor îndrepta spre birou – internări

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Birou Informații Specialități Medicale:

Birou Informații Laborator:

Birou Informații Imagistica:

Birou Informații Specialitati Chirurgicale: